De meeste kinderen vinden een gebakken ei lekker, dit keer doe je er wat groente bij.
De groenten kunnen glad gemaakt worden door het eimengsel en de groenten door middel van de blender tot een gladde substantie te maken.
Je kan de groenten ook in kleine stukjes laten en zo meebakken. Experimenteer en kijk wat je kind in eerste instantie lekker vindt.
Heb je een wafelijzer? Bak de omelet hier in zodat de omelet een leuk hartjes vorm krijgt. Wil je sowieso het ei in een leuke vorm?
Leg een metalen ei bakvorm in de pan (te koop bij verschillende online aanbieders zoals Shein en Bol.com), giet daar het mengsel in en laat het in de vorm bakken.
De omelet kan als ontbijt of lunch gegeten worden.
Groente Omelet
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1/4 kopje fijngehakte groenten (bijvoorbeeld paprika, tomaat en spinazie)
- Een snufje zout
- Een klein klontje kokosolie
Bereiding
- Breek de eieren in een kom en klop ze goed door met een vork of een garde. Voeg een snufje zout en toe.
- Verhit de kokosolie in een koekenpan op laag vuur. Zorg ervoor dat de pan goed bedekt is met olie.
- Voeg de fijngehakte groenten toe aan de eieren en roer ze voorzichtig door het mengsel.
- Giet het eimengsel in de hete koekenpan.
- Bak de omelet op laag vuur tot de onderkant stevig is geworden (dit duurt meestal 2-3 minuten).
- Gebruik een spatel om de omelet voorzichtig om te draaien en bak de andere kant nog eens 2-3 minuten.
- Schuif de omelet op een bord en laat hem even afkoelen.
- Serveer de groente omelet eventueel met wat gesneden tomaatjes en plakjes komkommer.
Deze groente omelet zit boordevol eiwitten, gezonde vetten (doordat je de omelet in kokosolie bakt, tevens bevat het ei gezonde vetten) en bevat het vitamines uit de groenten.
Liefs, Hilda